Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 13 Μαρ 2012

Όχι όταν λέω αντίρροπα, δεν εννοώ όπως αυτά της Μπέλλα στο λυκόφως. Τα δικά μου είναι ανάμεσα στην αίσθηση "είμαι έτοιμος να αυτοκτονήσω", μετά απο κάθε ταινία του λυκόφωτος  και στην έκπληξη που ένιωσα απο την πρώτη στιγμή που άνοιξα τα βιβλία.  Αποφάσισα λοιπόν να γράψω αυτή την Άποψη πρώτον για να θάψω αυτές τις "ταινίες" και έπειτα να εκφράσω τα αισθήματα θυμού και αδικίας που με διακατέχουν...




Πρώτον, τελευταία υπάρχει μια τάση να γράφουν γυναίκες, βιβλία νεανικά, περιπέτειας, φαντασίας, και όλες μα όλες έχουν γυναίκες ηρωίδες, μέσ, πάντα σε ένα ερωτικό τρίγωνο, μπερδεμένες και χωρίς να μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε δυο "άντρες", οι οποίοι περιμένουν πότε θα αποφασίσει αυτή η γκόμενα (η οποία σε λίγα κεφάλαια θα "σώσει" τον κόσμο) ποιόν θα διαλέξει. Το λυκόφως έκανε την αρχή και τα υπόλοιπα συνέχισαν να διαδίδουν αυτά τα "τρίγωνα" που εκτός απο κουραστικά, χαλάνε και την πιάτσα. Φαντάσου αυτά τα χιλιάδες κοριτσάκια, αλλά και τα αγοράκια,  να μεγαλώνουν με πρότυπο κοπέλες αναποφάσιστες που παίζουν ανάμεσα σε δυο και τρεις γκόμενους...και παλικάρια που το μόνο που κάνουν είναι να κάθονται άπραγοι να δουν τι θα αποφασίσει η πριγκίπισσα. Μας χαλάς τη πιάτσα Meyer...

   
 Έχουμε και και τα αγοράκια τύπου Έντουαρντ, που ενω είναι ανέκδοτο απο όλους, συνεχίζουν ακόμα να είναι πρότυπα ωμής αντρίλας. Με χιλιάδες αφίσες σε χιλιάδες κοριτσίστικα και (ελπίζω όχι) αγορίστικα δωμάτια. Όταν έβλεπα τις ταινίες είχα φτάσει στο επίπεδο να θέλω να τραβήξω το τσουλί τη Μπέλλα απο τα μαλλιά και να την βάλω στη θέση της και τον φλώρο Έντουαρντ να του δώσω δύο σφαλιάρες να ξυπνήσει, επιτέλους.

  
 Και όμως, μετά απο όλα αυτά έχω να πω οτι έδωσα μια ευκαιρία στα 2 τελευταία βιβλία της σειράς, και έμεινα έκπληκτος. Και τα δύο βιβλία ήταν εκπληκτικά. Με δράση και ενδιαφέρον, με την αναποφάσιστη γκόμενα μεν, με ωραίο στόρυ και αφήγηση δεν. Τότε ήταν που συνειδητοποίησα ότι δεν έκανε η ταινία τη μόδα, αλλά η μόδα την ταινία. Οπότε έχω να  το πω οτι φοβάμαι οτι αυτή είναι μόνο η αρχή.

Τα αναποφάσιστα κοριτσάκια και τα βαμμένα αγοράκια ήταν μόδα απο πριν, με το λυκόφως το μάθαμε και αυτοί που δεν το ξέραμε.... Ελπίζω μόνο να μην συνεχίσει για πολύ γιατί καταστρέφουν υλικό για φοβερές ταινίες που θυσιάζονται στο βωμό του mainstream και του blockbuster.
   
            Οπότε αν δεν έχεις σιχαθεί τελείως απο τις ταινίες,  δώσε μια ευκαιρία στα βιβλία.




               

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -