Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 7 Φεβ 2013

     O Quentin Tarantino παρουσιάζει το Django Unchained!!!
Χωρίς να είμαι και πολύ εξοικειωμένος με τα έργα του Ταραντίνο (δεν έχω δει το Pulp Fiction) αλλά έχοντας δει το τελευταίο του (Inglorious Bastards) που δεν με εντυπωσίασε  πήγα και είδα το Django και κάνω και το review γιατί πραγματικά ήταν ποοοολύ καλό και έκανε και τον ντόρο του...

Τι θέλω να πω?









Εννοώ οτι ο τύπος πήγε να κάνει μια ταινία σχετικά με....
τςττςτς ..δεν γίνεται δουλειά έτσι, θα το πάρω απο την αρχή:

Η ιστορία ξεκινά δύο χρόνια πριν τον Αμερικάνικο Εμφύλιο. Στον Νότο ως γνωστών η δουλεία και η καταπίεση των μαύρων ήταν καθημερινότητα και νομιμοποιημένη. Ο Django είναι δούλος που αγοράζεται απο τον Γερμανό κυνηγό επικηρυγμένων Σουλτς. Μετά απο καιρό ο Django και ο Σουλτς γίνονται φίλοι και συνεργάτες και ξεκινάνε να σώσουν την σκλάβα γυναίκα του  Django η οποία έχει πουληθεί σε μια φυτεία στον Μισσισιπι. 

Εν ολίγις αυτή είναι η ιστορία χωρίς σπόιλερ. Δημιουργεί μια ταινία ο Ταραντίνο που αναδίδει calt αισθητική και Western κλίμα. Και γίνεται χαμός στο Hollywood γιατί λέει ο Ταραντίνο χρησιμοποίησε πολύ τη λέξη Nigga. Μιλάμε οτι έκανε ταινία εποχής και τα αμερικανάκια ήθελαν να δείξουν στον κόσμο οτι ήταν μία άγια εποχή στην οποία ο Λευκός μαστίγωνε τον δούλο αλλά του το κλασσικό: Εγώ πονάω πιο πολύ απο σένα αγαπητέ αδερφέ που τυχαίνει να έχεις σκούρα επιδερμίδα. Όχι φίλε ο άνθρωπος γουστάρει να τσιγκλάει και να ξεμπροστιάζει και το κάνει πολύ καλά. Το τραγικό είναι οτι τα περισσότερα παράπονα έγιναν απο μαύρους?!?!


Οι κριτικοί δήλωσαν οτι η ταινία ήταν καλή αλλά όχι καλύτερη απο το Inglorious Bastards. Θα διαφωνήσω. Ο Ταραντίνο σε αυτή την ταινία έκανε αυτό που κάνει πάντοτε, δημιουργώντας ταινίες που το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι οι χαρακτήρες και οι διάλογοι. Οι ερμηνείες παραμένουν σε πολύ υψηλό επίπεδο και με κάνει να καταλαβαίνω οτι αυτός ο σκηνοθέτης μπορεί να βγάλει μέσα απο τους ηθοποιούς έναν εαυτό μοναδικό σε κάθε ταινία που συνεργάζονται. Αυτοί τον αγαπάνε και αυτός το ίδιο.

Και αυτό μας φέρνει στους χαρακτήρες που δημιούργησε ο Quentin και ερμήνευσαν οι εκάστοτε ηθοποιοί.  (πιθανά spoilers)



                                                           Dr King  Schultz


Ερμηνευμένος απο τον C.Waltz, o Dr Schultz είναι ένας κυνηγός επικηρυγμένων που πιστεύει οτι το η δουλεία του είναι εμπόριο νεκρής σάρκας. Έχει ιδιαίτερο στυλ κυνηγώντας παίζοντας κάθε φορά και έναν άλλο χαρακτήρα για να κερδίσει την εμπιστοσύνη και να βρει τους στόχους του. Ο Σουλτς είναι άνθρωπος του πνεύματος και σπουδαγμένος  Μισεί την δουλεία και ως άνθρωπος με αρχές θα βοηθήσει τον Django να ελευθερώσει την γυναίκα του. Ο Waltz δίνει μια δυνατή ερμηνεία για εναν ιδιαίτερο χαρακτήρα.   

Dr. King Schultz: [in disbelief] Let me get this straight: Your slave wife speaks German and her name is Broomhilda von Shaft?
Django: Yep.


                                                                    Django


O Jaime Fox ερμηνεύει τον δούλο Django με τρομερή επιτυχία. Πετάει τις ατάκες του έτσι όπως πρέπει και δουλεύει το βλέμμα του δίνοντας βάθος στον χαρακτήρα. Ο Django είναι τρομερά έξυπνος, μπαίνει αμέσως στον ρόλους που τον βάζει ο Schoultz και γίνεται αποτελεσματικότατος εκτελεστής. Η αγάπη του για την γυναίκα του και το αίσθημα ευθύνης του θα τον οδηγήσει μέχρι την τελική σωτηρία της και το ιδανικό φινάλε με την συμβολική έκρηξη της έπαυλης του Κάντι. O Fox ίσως έκανε την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του.

-I like the way you die boy



                                                             Calvin Candie

Ο γαιοκτήμονας που έχει στην ιδιοκτησία του την γυναίκα του Django. Έχει μεγάλο κόλλημα με τους αγώνες πάλης μεταξύ μαύρων Mantigo. Έχει μια περίεργη συμπεριφορά με τους μαύρους που δεν τους φέρεται σαν ζώα αλλά με μια "κατανόηση". Στην πορεία μας φανερώνει οτι αυτή η συμπεριφορά είναι αποτέλεσμα της άποψης του οτι η δουλικότητα των μαύρων είναι θέμα οργανικό...
           Ο DιCaprio δεν κάνει κάτι τρομερό αλλά είναι ο DiCaprio κρατά τα στάνταρ υψηλά.

-You Had my curiosity. Now you have my attention.

                                                    Και τέλος ο Stephen 


O Samuel L Jackson δίνει ρέστα ως ο μαύρος αρχι-υπηρέτης του Καντι. Έχει ζήσει 70 χρόνια ως σκλάβος με προνόμια και έχει αποδεχτεί την θέση του. Μάλλον αγαπάει την θέση του. Μπορεί να μιλάει στο αφεντικό με τρόπο που ούτε φίλοι του δεν τολμάνε. Είναι αυτός που θα ξεμπροστιάσει το σχέδιο των Schoultz και Django και στο τέλος πεθαίνει όπως του αξίζει. Ο χαρακτήρας αλλά και η τέλια ερμηνεία του ηθοποιού σε κάνει να σκεφτείς το πόσο μπορεί να σε μπερδέψει ο τρόπος που μεγαλώνεις, το πόσο σχετικά είναι όλα αλλά και το που φτάνει ο άνθρωπος για να ενσωματωθεί. 

-Stephen: I count six shots, nigger. 
Django: [pulls out a second revolver] I count two guns, nigger.

Κλείνοντας λέω οτι ναι το Django Unchained ήταν ταινιάρα και με έκανε να θέλω να δω τα άπαντα απο Ταραντίνο. Τρομερές ερμηνείες και εμβληματικούς χαρακτήρες. Η σκηνοθεσία επιδεικτική και φλεγματώδεις, οι διάλογοι το ίδιο. Φυσικά τα soundtrack τα έσπασαν με western αισθητική και καθαρό Hip-Hop Η ταινία πιστεύω ταιριάζει σε όλα τα γούστα.


Links




Αν θες να μάθεις πως να κατεβάζεις μόνος/η απο torrent ή υπότιτλους πάνε στο How To...
Αν σου άρεσε το άρθρο κάνε ένα like στη σελίδα μας στο Facebook
Αν σου άρεσε τόσο πολύ υποστήριξε μας κάνοντας μια απλή και δωρεάν εγγραφή στα παιχνίδια που διαφημίζονται στο site

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -