Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 26 Απρ 2013

Το ψάξιμο στη μουσική είναι κάτι που κάνω με χαρά και πάντα την βρίσκω με τα μικρά, τα άγνωστα και ποιοτικά, όπως και με τα χιουμοριστικά και τις μαλακιούλες (βλέπε Lonely Island).

Πλέον και ενω σιγά σιγά το 3ο Orfun Fest ετοιμάζεται, ψάχνομαι για ελληνικές μπάντες και τους γνωρίζω προσωπικά, ανακαλύπτω το νέο αίμα στην ska στη reggae στο Hip-Hop και σε πόσα άλλα είδη που δραστηριοποιούνται παρά τις άπειρες δυσκολίες και δημιουργούν σωστή μουσική.

Ψάχνωντας νέα συγκροτήματα για το καλοκαίρι, ανακάλυψα μέσω Summer Black (και του ανανεομένου blog της), τους Sky PupYoutub-αρα λοιπόν και άκουσα τα κομμάτια τους. Με έπεισαν χωρίς πολύ προσπάθεια, ένιωσα το κέφι και τα vibes και αν όλα πάνε καλά το καλοκαίρι θα κάνουν μια εμφάνηση στο Orfun Fest.



Μέχρι τότε όμως και επειδή είναι πραγματικά κάποιοι που αξίζει να ακούσεις αν γουστάρεις  reggae/ska και αν δεις οτι κάνουν live στην πόλη σου να πας να τους δεις, οτι μουσική και αν ακούς, διάβασε την συνέντευξη που έδωσαν στον Αλλοδαπό.



Αλ: Καλησπέρα. Πες μου κατ’ αρχήν τα ονόματα των μελών της μπάντας και τις ηλικίες σας.
SP: Καλησπέρα!!Είμαστε οι Sky pup αποτελούμαστε απο 5 άτομα: Σωτηρης και Λευτερης 17
Νικος, Αναστάσιος και Ιωάννης 20

Αλ:Πόσο δύσκολο είναι να συγχρονιστούν τέσσερα άτομα και να δημιουργήσουν σωστή ska στην Ελλάδα?

SP: Στην περίπτωση μας ο συγχρονισμός δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα! Ουσιαστικά δεν περνάμε και τον original ska ήχο όπως ξεκίνησε, προσπαθούμε όμως να το φέρουμε στα μέτρα μας αλλάζοντας άλλες φορές προσθέτοντας στοιχεία πχ reggae Balkan και οτι άλλο μας αρέσει σαν άκουσμα!


Αλ: Τι είναι για σας η μουσική γενικώς και η ska ιδιαίτερα?

SP: Απολύτως για μας η μουσική είναι η έκφραση των όσων θέλουμε να πούμε ή και γενικώς να δείξουμε στον κόσμο η ska ιδιαιτερα μας έχει προσελκύσει περισσότερο απο όλα τα υπόλοιπα είδη λόγω του χαρούμενου και ανεβαστικού της ύφους

Αλ: Πες μου ένα συγκρότημα, ή περισσότερα, που πιστεύεις ότι επηρέασαν τον ήχο των sky pup.Ο καθενας απο μας εχει διαφορετικες επιρροές στα ακούσματα του και προφανώς στον ήχο του.
Ο ήχος που βγάζουμε είναι ενα σύνολο όλων αυτών των ακουσμάτων που σημαίνει παααααρα πολλές μπάντες !!!

Αλ: Τώρα που το λέω από πού βγαίνει το sky pup?

Λεξιλογικά βγαίνει απο ένα τραγούδι των melvins αλλά για μας εκφράζει περισσότερο την "ελευθερια" που εχει ενα ιπτάμενο κουτάβι

Αλ: Που έχετε κάνει live? Ποιο θα ξεχώριζες?

Έχουμε κάνει αρκετά live οσο καιρό είμαστε ενεργοί! Κυρίως ξεχωρίζουμε 2 μεγάλα φεστιβαλ στα οποία έχουμε παίξει τα οποία ειναι το Ark festival και το River Party! Επίσης τίποτα δεν συγκρίνεται με τα “οικογενειακά” live έτσι ονομάζουμε τα live στα οποία απλά τα τρέχουμε εμείς με δικό μας εξοπλισμό όσο μπορούμε και μαζευονται περισσότερο γνωστοί μας



Αλ: βγάλατε τον πρώτο σας δίσκο. Πες μου δυο λόγια. Πως ήταν η διαδικασία στο studio?

SP: Το 2011 βγάλαμε το πρώτο μας demo! Στο studio αρχικως ειχαμε μπει με σκοπο απλώς να γραψουμε τα τραγουδια μας σε ενα demo για την εμπειρια και μονο. εκει μεσα σε 6-7 ωρες και πολλες προσπαθειες καταφεραμε αυτο το αποτελεσμα για το οποιο ειμαστε παραπανω απο χαρουμενοι τιποτα καλυτερο ομως απο την αντιδραση που πηραμε απο τον κοσμο που το ακουσε!Επισης οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να το κατεβάσει free απο το mediafire

Αλ: Ποιος γράφει τους στοίχους? Από πού αντλείτε έμπνευση?

SP: Δεν έχουμε κάποιον που γράφει μονο στοίχους η μόνο μουσική !Οτι βγάζουμε το κάνουμε ολοι μαζί ,ο καθένας απο εμάς βάζει την ίδεα του και οτι βγαίνει είναι μια προσπάθεια απο όλους μας!Έμπνευση αντλούμε απο την καθημερινότητα και απο προσωπικές εμπειρίες καθώς και απο πράγματα που θέλουμε να πούμε !
Αλ: Until lambs become lions. Πως έκατσε αυτός ο τίτλος?

SP: H φράση συγκεκριμένα ειναι απο την ταινία ρομπεν των δασών,αλλά γενικότερα εκρφράζει την ανάγκη ο κόσμος να αρχίσει σιγα σιγά να ξυπνάει!

Αλ: Ποια τα σχέδια των sky pup για το καλοκαίρι και το 2013?

SP: Τα σχέδια μας για το καλοκαίρι είναι να κάνουμε όσα πιο πολλά live μπορούμε! Επίσης θέλουμε να γράψουμε και ενα full cd! Οπως καταλαβαίνεις σκοπεύουμε να μην αφήσουεμ μέρα χωρίς αρκετή δουλειά!



Αλ: Τον Ιούλιο αν όλα πάνε καλά θα εμφανιστείτε στο Orfun Fest. Ποιες είναι προσδοκίες σας από τη Δράμα και τι περιμένεις να βρεις στο φεστιβάλ?

SP: Οπως κάθε φορά που πάμε σε μια μια πόλη για πρώτη φορά ελπίζουμε να γουστάρουμε και εμείς και ο κόσμος και αυτό να είναι η αφορμή για να ξαναέρθουμε του χρόνου!

Αλ:Πες κάτι στους Δραμινούς για το επερχόμενο live.

SP: Τίποτα περισσότερο απο το μότο μας: Keep up the good feeling! Νομίζουμε τα λέει ολα αυτο!











    

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -