Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 17 Μαΐ 2013

Όπως καταλαβαίνετε έχω πέσει σε μια ξηρασία νέων πραγμάτων να προτείνω, και τελευταία το έχω ρίξει στα άθλια κείμενα τύπου πως τα πέρασα εχτές και σε φιλοσοφικές αναζητήσεις που δεν ενδιαφέρουν κανένα.

Αλλά για αυτό υπάρχει αυτή η στήλη. Αν δεν το πρόσεξες λέγεται ...και όσο αντέξεις  Αν λοιπόν με ανέχεσε διάβασε τους τύπους του μπαφιάρη/άρας, που κυκλοφορούν ανάμεσα μας (κυκλοφορούμε ανάμεσα τους βασικά) και που τους αναγνώρησα έπειτα απο διεξοδική έρευνα και μπόλικη επαφή. Ίσως υπερβολική...






Η κουλτούρα του χασικλή. Μην απορείς, είναι πραγματικός όρος που χρησιμοποιούν κοινωνικοί επιστήμονες κάθε τύπου. Προσωπικά προτιμώ το Κουλτούρα του Μπαφιάρη. Είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα και αντικατοπτρίζει την κοινή συμπεριφορά που αναπτύσσουν όσοι έχουν αυτό το πολύ ενδιαφέρον χόμπι.

Όσο όμως και να μοιάζουν, διέκρινα 6 τύπους μπαφιάρη που θα συναντήσεις στην παρέα, άλλοι εκνευριστικοί άλλοι η καλύτερη παρέα για το βράδυ. Μεταξύ μας όμως επειδή είναι πανελληνίως γνωστό οτι το 70% έχει κάνει τουλάχιστον μία φορά, οι πιθανότητες λένε οτι και εσύ που διαβάζεις αυτή τη στιγμή την πίνεις, άρα έχεις συναντήσει τους τύπους. Τους έχεις κατατάξει τόσο ωραία και γαμάτα όσο ο Αλλοδαπός? Όχι? Δεν πειράζει για αυτό είμαι εγώ εδω. Ξεκινάμε λοιπόν με:

1. Ο underground

Κλασσικός και εκνευριστικότατος. Είναι συνήθως μέχρι 25 χρονών, ακούει Καλαμάτα Union και δεν έχει φράγκο ούτε για κουτάκι μπύρας. Τι να την κάνει όμως την μπύρα όταν έχει μαύρο? Συχνάζει σε μέρη που πάνε μόνο οι γαμάτοι φίλοι του και ποτέ μα ποτέ σε καφετέριες. Δεν θα μπορέσεις να του πεις ποτέ κάτι αρνητικό για το χόρτο, τη μουσική του ή οτιδήποτε άλλο γιατί δεν είσαι της φάσης.  Οι gangsta απόψεις του περνάνε συχνά και στη μουσική του και είναι ο λόγος που έχει ξεπέσει τόσο το Hip Hop πανελληνίως.



2. Ο μόλις βγήκα απο το σπίτι μου

Δηλαδή όλοι οι φοιτητές. Αφού πέρασαν επίτηδες σε άλλη, όσο πιο μακρινή πόλη γίνεται, γλίτωσε απο τον ασφυκτικό κλοιό της μαμάκας και είναι ελεύθερος να ζήσει την έκλυτη ζωή του φοιτητή. Δεν έχει σταθερό τύπο, μπορεί να είναι απο δαπίτης μέχρι... βασικά το είπα όλοι οι φοιτητές. Βασικός λόγος που το κάνουν, αν το κάνουν και δεν βήχουν πριν πάρουν τη τζούρα, είναι για την τεράστια αίσθηση underground-οσύνης που προσφέρει. Γιατί είναι και για τα αλώνια και για τα σαλόνια. Εκατό τα εκατό η μαμά δεν ξέρει οτι καπνίζουν καν. Θα τους συναντήσεις σε mainstream καφετέριες "που μπορεί να πάει ο οποιοσδήποτε".  Ακούει Μακρό(δεν το λέω για κακό, ο Μακρόπουλος τα σπάει)



3, Η χίπισσα

Ναι είναι πάντα γυναίκα και 18-30. Θα το δεις να το φωνάζουν τα ρούχα της και η τσάντα. Είναι ιδεαλίστρια όπου την συμφέρει, οικολόγος και συχνάζει με όλους τους τύπους μπαφιαρη. Θα την βρεις και στο underground μέρος, στο ροκάδικο και την καφετέρια, θα σου μιλήσει για τον Τσε, τον Λενον και τον Μπομπ. Αν είσαι τυχερός δεν θα αρχίσει να παρλάρει για τον Μόρισον (εγώ δεν ήμουν) αλλά ξέρει και απο Hip Hop(εννοείτε).

Ονειρεύετε τα μεγάλα ravόπαρτα και την πίνει συχνά σε γυναικοπαρέες των 4 ή 5. Μεγάλο σκοπός η επίσκεψη στην Τζαμάικα, την χώρα του One Love και του Ράστα έρωτα. Το μαύρο έχει ριζώσει τόσο στην κουλτούρα που πλέον κάθε συζήτηση εν τέλει θα καταλήξει εκεί, όπως και κάθε γαμάτη σκηνή θα το έχει μέσα.

-Με είχε πριγκίπισσα. Έπλενα τα πιάτα και αυτός έσκασε το μπάφο και μου έδινε τζούρες Όχι σαν και σένα.
-Και εγώ που λέω να πλύνω τα πιάτα ο ίδιος σε έχω... δουλάρα ή κακοπερνάς? 
                                                                                                                                true story


 4. Ο το κάνω για την παρέα.

Ακόμα ένας κλασσικός τύπος. Θα τον συναντήσεις και ως για την φάση. Δεν τσοντάρει ποτέ αλλά τυχαίνει να είναι εκεί πάντα όταν γυρνάει. Θα κάνει μια το μήνα, γιατί το κάνει η παρέα φυσικά μην τη χαλάσει. Αυτός ο τύπος είναι σαν τον χαμαιλέοντα. Δεν τον αναγνωρίζεις απο άλλα χαρακτηριστικά. Είναι καβατζόπουστρας που έχουμε όλοι στην παρέα. Επικίνδυνη φάρα ο ια την παρέα, κρύβετε στις σκιές και επιτίθεται όταν έχει ήδη στριφτεί το τσιγάρο. Συχνά είναι γκόμενα αλλά δεν είναι κανόνας. Θα τον καταλάβεις  όταν θα παραπονιέται οτι θέλει και αυτός να κολλήσει αλλά ποτέ δεν το κάνει. Κάει παρέα με όλους τους άλλους τύπους...


5. Ο wanna be δικτυωμένος

Η χειρότερη φάρα απο όλους. Θέλοντας να χωθεί μέσα στα πράγματα, να μπει σε παρέες και εν τέλει να βγάλει κανένα φράγκο, ο wanna be δικτυωμένος το παίζει φίλος με όλους, θα κεράσει και κανένα στην αρχή με σκοπό να σε κάνει πελάτη, όταν θα ξεκινήσει της deal-ιες του σε λίγο καιρό.  Χαμαιλέων σαν τον τύπο 4, θα τον βρεις παντού, να ακούει τα πάντα και να είναι υπερβολικά φιλικός.

Κανείς δεν είναι υπερβολικά φιλικός. Εκτός απο την γκόμενα που τρίβεται και....

6. Ο που 'σαι ρε τρελέ μου?

...τον που 'σαι ρε τρελέ μου. Αυτός είναι ο αγαπημένος μου τύπος. Φιλικός και πάντα θα σε χαιρετήσει με την παραπάνω φράση. Είναι κολλημένος με το να γυρνάει σωστά και απο όλους και θα κάτσει να σε μπάσει στην φάση και να σου μάθει κάθε κόλπο. Μπορεί να τον μπερδέψεις με τους τύπους  3 και 1 αλλά να θυμάσαι, θα τον καταλάβεις απο τον χαιρετισμό, θα είναι αυτό που θα έλεγες "μερακλής, ακούει Hip Hop και ρεμπέτικα και τον συμπαθείς. Είναι σίγουρο οτι είναι εξπερ στο στρίψιμο κάνωντας κόλπα που ούτε τα είχες φανταστεί. Τουλίπες, αυτοσχέδια bong, αεροπλάνο και ανεμιστήρας(αν λεγετε έτσι αυτό στη παρακάτω εικόνα.

Μπορεί να τον πετύχεις και ως που 'σαι ρε πασάκα μου





Κοινά χαρακτηριστικά που θα βρεις σε όλους

-reggae & Hip Hop
- αγάπη για Jamaica και Ολλανδία
- Ακράδαντη πίστη οτι κάνει καλό και οτι έχει θεραπευτικές ιδιότητες.
- Πολλά και διαφορετικά ονόματα για την μαριχουάνα: Μαύρο, Χο-κει, (χα)Σισι, το καλό, μπάφο, νταφού, φούντα και το καλ΄τερο απο όλα... Σαρμαδάκι. Σκέψου μπορείς να πεις οτι λεπτομέρεια θες.
Χτες εστριψα ένα σαρμαδάκι με τρία φύλλα αμπέλι αλλά το ρύζι δεν ήταν καλό και μου έκατσε στο στομάχι(εεεεε??????).
- Όνειρο τους η νομιμοποίηση
Εν τω μεταξύ, εδώ και καιρό αυτή η ιστορία έχει τελείωσει. Για την νομιμοποίηση λέω. Πλέον οι επιστήμονες έχουν αποδείξει πόσο κακό κάνει στην υγεία το φυσικό χορταράκι του θεού.  ΟΙ συζητήσεις στην Ελλάδα έχουν κοπεί εδώ και καιρό και στην Ολλανδία στα διάσημα coffe shops κάνουν ένα σε κάθε τραπέζι και μόνο. Σε μερικά χρόνια θα το κόψουν και αυτοί και θα περάσουν σε food shops που θα πουλάνε...... μανιταρόσουπες!!!

ps: το ποιάσατε το αστειάκι στην πρώτη φωτο. Το χόρτο είναι υπόγειο, δηλαδή under ground, δηλαδή είναι underground χόρτο! Χα. Χα. Χα

Αυτοί είναι οι τύποι του μπαφιάρη. Αν έχεις να μου προτείνεις κάποιον ακόμα, διαφωνείς ή έχεις κοντινή εμπειρία απο κάποιον σχολίασε.

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -