Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 7 Νοε 2013

Στην αναζήτηση μου για σωστό Hip-Hop, μετά τις απανωτές απαγοητεύσεις του εγχώριου προϊόντος, το οποίο έχει έλλειψη απο "τραγουδιστές", έψαξα στο εξωτερικό και μεταπήδησα απο την αγγλική στην Ισπανική γλώσσα.

Τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά. Οι Ισπανοί έχουν φυσικό τον ρυθμό μέσα τους ενω η γλώσσα τους κάνει τα πάντα πιο μελωδικά.





Εδώ μιλάμε για Hip-Hop όμως και πολλοί υποστηρίζουν (λανθασμένα) οτι η μελωδικότητα. ο ρυθμός, οι ωραίες φωνές πάνε σε δεύτερη μοίρα, και σε πρώτη τα "αληθινά λόγια του δρόμου". Μέγα λάθος. Μουσική δημιουργείς, όσα λες πρέπει να τα λες ωραία και όχι να μου παίρνεις τα αυτιά.

Όσο για τα "αληθινά λόγια τα ξαναείπαμε".

Και με αυτά και αυτά φτάνουμε στην σημερινή παρουσίαση. Η Ana Tijoux (Anamaria Marino Tijoux) είναι μια ισπανόφωνη MC που έγινε πρόσφατα πιο γνωστή, όταν το κομμάτι τις 1977 επιλέχτηκε για soundtrack του Breaking Bad.




Ana Tijoux γεννήθηκε στην Lille της Γαλλίας απο Χιλιανούς γονείς που εξορίστηκαν απο τον δικτάτορα Augusto Pinochet. Το 1993 επιστρέφει στην Χιλή με το πέρας της δικτατορίας και είναι ήδη μυημένη στον χoρό και την rap.

Εκεί γνωρίζει και άλλους τραγουδιστές και δημιουργούν τους Makiza με τους οποίους έγινε γνωστή στον χώρο.

Η μουσική της έχουν προφανή πολιτικό μήνυμα και δεν μπορώ να αμφισβητήσω την υπέροχη φωνή της που μπορεί να ρίξει τρομερά flow και έπειτα να τραγουδήσει ένα μελωδικό refrain.

Ψάχνοντας τα κομμάτια της είδα οτι το 1977 δεν είναι τυχαία επιτυχία και οτι έχει πολλά ωραία κομμάτια.







Show me some respect puta! Sub me:
Facebook    Twitter

Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -