Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 15 Δεκ 2013

Ήταν μια γεμάτη μέρα. Η Nerd-ότητα είναι μια κατάσταση στην οποία μπορείς να είσαι αφωσιομένος και να καταντήσεις γελοίος, μπορεί όμως και να την ασπάζεσαι χωρίς να ξεπερνάς τα όρια.

Ναι δεν λέω έχω περάσει μέρες ολόκληρες μέσα στο ίντερνετ, βλέποντας σειρές, anime διαβάζοντας βιβλία. Αλλά το αγαπημένο μου είναι όταν τα συνδυάζω. 



Πέμπτη, σηκώνομαι και πάω στην πρακτική μου, όπου είμαι το παίζω επαγγελματίας και επιστήμονας (Κοιν. Λειτουργός). Περνάει το οχτάωρο, γυρνάω ετοιμάζομαι και πάω στην προπόνηση όπου το παίζω αθλητής. Φεύγοντας ποιος είναι ο τέλειος τρόπος να τελειώσει η μέρα? 

Η Πρεμιέρα του Hobbit: The Desolation of Smaug!!! Δουλειά-Άθληση-Nerd-ια. Yeap, ήταν μια ολοκληρωμένη μέρα. 

Hobbit-The Desolation of Smaug

Για το πρώτο μέρος της τριλογίας τα είπαμε. ήταν ένα καλό ξεκίνημα, για μια τριλογία που θα φτάσει στην κορύφωση του στο τρίτο και τελεταίο μέρος, που θα έρθει το Δεκέμβριο του 2014. 

Για το An Unexpected Journey, είχα αμφιβολίες, για το The Desolation of Smaug καμία. Ήμουν σίγουρος πως θα ήταν τσινιάρα και είχα δίκιο. 

Η παρέα των 12 νάνων, του μάγου Gandalf και του Hobbit Bilbo, σώζονται απο τα γεράκια-πνεύματα, τα οποία αντι να τα πετάξει δέκα λεπτά μέχρι το το βουνό, τους άφησε μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά απο το στόχο τους. 

Πραγματικά αυτά τα πουλιά αν έκαν τη δουλειά τους δεν θα είχαμε τριλογίες αλλά mini-series. 

Η κυνηγημένη ομάδα φτάνουν στο σπίτι του Beorn, μια σκηνή που στο βιβλίο δείχνει την πονηρή και χιουμοριστική πλευρά του Gandalf. Η παρουσία του Gandalf ήταν μικρή σε αυτήν την ταινία, στην οποία πάλι φεύγει και αφήνει μόνη την ομάδα. 

Ο Jackson εξερευνά ακόμα περισσότερο τον κόσμο της μέσης γης, παρουσιάζοντας μας το δάσος Mirkwood και τα ξωτικά που μένουν εκεί. Τον Άρχοντα Tharduil και τον γιο του, fan/girl favorite Legolas. 

H ομάδα θα πιαστεί αιχμάλωτη απο τα ξωτικά και η απόδραση τους θα δώσουν μια φανταστική σεκάνς στην οποία έχουμε εκπληκτική χορογραφία, με τα ξωτικά Legolas-Tauriel να πρωταγωνιστούν με τις εκλεπτησμένες θανατηφόρες  κινήσεις τους, τα ορκ να δείχνουν την ωμή ζωώδη δύναμη τους και τους νάνους να μας δείχνουν το πόσο άριστα συνεργάζονται και το πόσο εφευρετικοί είναι. 



Η ομάδα έπειτα καταφθάνει στη Laketown, θα γνωρίσουν τον Bard (ο οποίος θα παίξει βασικό ρόλο και στην επόμενη ταινία) και έπειτα θα πάνε στο βουνό, να ξεκλειδώσουν την πόρτα όπως έλεγε η προφητεία. 

Αυτός που θα μπει δεν είναι άλλος απο τον Bilbo, ο οποίος πρέπει να ΜΗΝ ξυπνήσει τον δράκο Smaug που κοιμάται στο χρυσάφι που έκλεψε πο τους νάνους. 

Αυτό που ψάχνει είναι η πέτρα-σύμβολο της βασιλείας των νάνων που θα δώσει το δικαίωμα στον Τηοριν να ενώσει της φυλές του Erebos και να ηγηθεί. 

Έλα όμως που ο Smaug δεν επρόκειτο να μείνει στον λήθαργο του. Ο δράκος ξυπνάει και ξεκινά απολαυστικό διάλογο με τον Bilbo. 

Γενικά ο Tolkien ξέρι να φτιάχνει τέτοιες δυάδες που μπορούν να σου προσφέρουν φανταστικούς διαλόγους. Θυμήσου Legolas-Gimli, Golum-Frodo, Golum-Bilbo, αλλά και Golum-εαυτός του. 

Ο Smaug είναι ένας ακόμα τέτοιος χαρακτήρας, που ερμηνεύει ο Nerd Prince Cumberbatch. Είναι απολαυστικός μέσα στην αλαζονεία του αλλά και στην μεγαλειώδη μορφή του που άριστα δημιούργησε το team των ειδικών εφε. 

Επιτέλους είδαμε σωστό δράκο στον Κινηματογράφο. Ο Jackson ξαναδίδαξε πως γίνεται στα υπόλοιπα παιδάκια. 



Μια ακόμα σκηνή δράσης ανάμεσα στον Δράκο, τους νάνους και τον Bilbo, η οποία ήταν ξανά εντυπωσιακή. Συγχρόνως ο Gandalf έρχεται αντιμέτωπος με τον Necromancer, που ετοιμάζει την επίθεση σε όλη τη μέση γη, και ετοιμάζεται να κυριαρχήσει στη Μέση Γη (βλέπε και Σάουρον)!!!

Το φινάλε ήταν λες και βλέπαμε σειρά. Λες και η συνέχεια έρχεται την άλλη εβδομάδα. Πολλούς τους χάλασε, αλλά εμένα όχι. Φυσικά δεν ήταν τέλος, αλλά μας δίνει την ευκαιρία να δούμε τον επόμενο Δεκέμβριο τα Blueray του Hobbit: An Unexpected Journey και The Desolation of Smaug και να πάμε φτιαγμένοι στην προβολή. 

Αυτά που ξεχώρισα είναι τα εξής:

  • Εκπληκτικά γραφικά, CGI και χρήση του 3D
  • Οι μάχες ήταν ξανά εντυπωσιακότατες. 
  • Ο Δράκος ήταν δράκος και όχι ζωγραφιά σε χαρτί
  • Η μουσική όπως πάντα έντυνε εξαίσια σκηνές, δράσεις, δράματος κλπ. 
  • Ο Legolas δεν χρειαζόταν. Έχει γεράσει το παιδί, φαίνεται. Η Tauriel, ξωτικό που δεν υπάρχει στα βιβλία, έδεσε ωραία με την ιστορία. 
Καταλήγοντας, πιστεύω οτι η ταινία αξίζει τα λεφτά της και για κινηματογράφο και το 3D. O Δράκος είναι τόσο εντυπωσιακός που όλοι οι φαν φωνάζουν: Jackson πιάσε το Eragon να τρελαθούμε!!!!! 


Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -