Popular Post

Booketo.gr - Giftsets for Book Lovers

Posted by : Σαμπάρ "ο Αλλοδαπός" Τάσος 5 Ιουν 2014


Τα αθλητικά anime δεν ήταν ποτέ στα αγαπημένα μου και δεν είχα κάτσει ποτέ να παρακολουθήσω κάποιο με προσοχή. Αλλά η προσοχή μου στράφηκε προς αυτά μετά απο την παρότρυνση φίλων να δω τα πασίγνωστα Kuroku no Basuke και Hajime no Ippo.

Πρώτο έπεσε στα χέρια μου το Hajime no Ippo το οποίο έχει ως βασικό θέμα του το μποξ. Ο Ippo είναι ένα παλικάρι που δουλεύει μετά το σχολείο στο μαγαζί της μητέρας του και λόγω των φορτίων που σηκώνει έχει αναπτύξει καλή σωματική δύναμη και αντοχή.

Ο Ippo είναι ένα καλό και αγαθό παιδί. Δεν έχει πολλούς φίλους και οι bullies των ενοχλούν πάντα μετά το σχολείο. Αυτός ανέχεται τα πάντα, δεν ανταποδίδει και για αυτό η αυτοπεποίθηση του είναι στον πάτο.




Όταν βλέπει όμως απο κοντά τον επαγγελματία μποξέρ Mamoru Takamura να τον προστατεύει απο τους bullies με χαρακτηριστική ευκολία θα αποφασίσει οτι αυτό που θέλει είναι και αυτός να γίνει μποξέρ, να ξεπεράσει τα όρια του και να ανορθώσει ανάστημα.

Μέσα απο σκληρή προπόνηση, επιμονή και επιμονή ο Ippo θα προσπαθήσει να φτάσει τον στόχο του, το πρωτάθλημα νέων Ιαπωνίας. Μεγάλος αντίπαλος του, το παιδί θαύμα Ichirō Miyata.

Το Hajime no Ippo με συνάρπασε γιατί είναι ένα αθλητικό anime με τα όλα του. Δείχνει εκτενέστατα και πολύ λεπτομερώς την προπόνηση του Ippo και των συναθλητών του, είναι πολύ ρεαλιστικό σε όλα τα κομμάτια του (αγώνες, προπόνηση κτλ) και με πολύ γέλιο.

Θα τονίσω το κομμάτι των αγώνων. Το Hajime no Ippo δεν έχει τίποτα να ζηλέψει τους καλύτερους αγώνες μποξ. Είναι αγώνες που δεν ξέρεις τι θα γίνει σε κανένα σημείο τους. Ο Ippo δεν είναι ο πρωταγωνιστής που δεν χάνει με τίποτα. Οι συγκινήσεις είναι πολλές και οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους...

Το Hajime no Ippo βασίζεται σε τεράστιο manga που έχει ξεπεράσει τα 1000 τεύχη και το anime είναι επίσης πολύ μεγάλο και χωρίζεται σε ταινίες και επεισόδια. Ορίστε η λίστα:

1) Hajime no Ippo
2) Hajime no Ippo - Champion Road
3) Hajime no Ippo - Mashiba vs Kimura
4) Hajime no Ippo: New Challenger
5) Hajime no Ippo Rising

Τα πρώτα επεισόδια μεταφράστηκαν απο την Animeclipse ενω οι tzatziki-fansubs έκαναν τις ταινίες Champion Road και New Challenger.



Όπως είπα το anime είναι τεράστιο και η μετάφραση του στα ελληνικά είναι δύσκολη υπόθεση. Υποστηρίξτε τις ομάδες fansubbing που προσφέρουν τις δουλειές τους δωρεάν.

Οδηγός για τις ελληνικές fansubbing σελίδες.







Leave a Reply

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

- Copyright © O Αλλοδαπός προτείνει... - - - -